Etätyö, etäkoulu, etäpalaverit. Vakiintuneita termejä jokapäiväisessä puheessamme. Onko aikaisempi satunnainen etätyö sittenkin uusi normaali ja jäävä käytäntö työkulttuurissamme?

Puolitoista vuotta kestänyt etätyöskentely tulee varmastikin vaikuttamaan tulevaisuudessa ja uskon, että etätyöskentely/kotikonttorien määrä kasvaa. 

Kuva: Ilona Savola

Työpisteen säilytys

Työtilan hankalat nurkkaukset ja hukkatilat kannattaa käyttää hyödyksi säilytystä ajatellen. Työpisteen säilytyksessä voi hyödyntää monipuolista moduulijärjestelmää, johon saa kiinnitettyä avohyllyjä ja kaapistoja. Hyllyihin voi liittää myös pöytämoduulin, jolloin erilliselle työpöydälle ei ole tarvetta. Paperit ja pikkutavarat voi säilöä siististi erillisiin lehtikoteloihin ja laatikoihin.

Kuva: Pinterest

Viihtyisä työtila

Viihtyisä työtila nostaa energiatasoja ja parantaa hyvinvointia, jolloin siihen kannattaa kiinnittää erityistä huomiota.

Työntekoon parhaiten soveltuvat kalusteet ovat avainasemassa työtilan viihtyisyydessä.

Myös tilan oikeanlainen valaistus on jaksamisen kannalta tärkeää. Liian hämärässä työskentely altistaa uneliaisuudelle ja väsyttää silmiä. Valaisimia tulisi olla useita, jolloin valaistusta voi helposti säätää mieleisekseen tilanteen mukaan.

Työtilan viihtyisyyttä voi parantaa tuomalla tilaan erilaisia sisäilmaa puhdistavia viherkasveja. Myös luonnonläheiset materiaalit ja taide tuovat työtilaan kodikkuutta.

Kuva: Pinterest

Pieni työtila

Pienenkin tilan saa erilaisilla ratkaisuilla monipuolisesti hyödynnettyä työtilaksi. Seinään kiinnitettävä taitto-ovinen kaapisto on kätevä ja toiminnallinen ratkaisu pieneen tilaan. Pienessä tilassa kaivattua säilytystilaa tuovat seinään kiinnitettävät ilmavat avohyllyt. Lisätilaa saa myös liikuteltavilla kaapistoilla. Kapean työpisteen voi myös sijoittaa kaapin sisään, jolloin sen saa tarvittaessa piiloon eikä käyttämättömänä vie tilaa muusta tilasta.

Kuva: Pinterest

Kuva: Pinterest

Ergonominen työtuoli – Håg Capisco

Håg Capisco työtuolin ainutlaatuinen muotoilu mahdollistaa monta eri työasentoa.

Tuolissa voi vaihtaa asentoa monipuolisesti etusuunnasta sivusuuntaan kuin myös takaperin istuvaan asentoon.

Työskentelykorkeuden voi säätää matalasta puoliseisovaan asentoon asti, joka mahdollistaa työskentelyn myös korkeussäädettävien pöytien kanssa.

Kauniisti muotoillun työtuolin etuja ergonomian lisäksi ovat monet värivaihtoehdot, jolloin tuolin saa yhteensovitettua muuhun sisustukseen.

Kuva: Pinterest

Ergonominen työpöytä – Selka Mahtuva

Selka Mahtuva -säädettävä työpöytä on pienen koonsa ansiosta näppärä pöytä kotitoimistoon. Mahtuva työpöytää on saatavilla neljää eri kokovaihtoehtoa.

Pöytä on manuaalisesti korkeussäädettävä kaasujousen avulla. Työpöydän korkeutta on helppo nostaa ja laskea pöydän kannen alta löytyvästä vivusta.

Selkan valikoimasta löytyy myös vastaava malli akullisena, jolloin korkeutta voi säätää ohjauspaneelin tai mobiilisovelluksen avulla.

Kuva: Selka Store, Instagram

Pyydä tarjous